Bewustwording
+
Beslissing
+
Beweging
=
Businessresultaat!

Alfred Jansen Resultancy BV

Excellent (team)performance and business results

Business performance and results: Testimonial 3


Hoe vanuit een strategische beslissing en focus naar operationeel succes te komen?

 

"Je bent wat je doet en niet wie je zegt dat je bent."


Zo kan ik Alfred Jansen eigenlijk het beste omschrijven. Een pragmatisch mens die na een gedegen en, soms voor opdrachtgevers pijnlijke, analyse, daadwerkelijk uitvoering geeft aan eigen veranderingsvoorstellen.


Ik heb Alfred in mijn rol als commissaris van een multinational leren kennen, toen hij de functie van statutair divisiedirecteur bekleedde. Een man met een bijzonder commercieel talent, in staat goed en begrijpend te luisteren en informatie om te zetten in concrete actie. Zijn enthousiasme is aanstekelijk.


In een latere fase heb ik Alfred gevraagd mij te assisteren bij een internationaal opererende onderneming. De probleemstelling was, hoe de commerciële afdeling in een verzadigende markt van reactief naar proactief kon worden ongevormd. Het was verbazingwekkend met welke snelheid de probleemstelling werd vervat en omgezet in een concreet en meetbaar actieplan, welke met enige begeleiding van Jansen, door de organisatie werd opgepikt en uitgevoerd.


Tevens werd ik als commissaris van een ICT-dienstverlener, geconfronteerd met een directie die moeite had met het bepalen van een strategische focus. Alfred heeft hen, met veel inlevingsvermogen, een spiegel voorgehouden en terwijl het zelfbeeld van de organisatie één was van "het zijn van een productvernieuwer" bleek de focus van "Operational Excellence" de juiste keuze te zijn. Het struikelblok bij een dergelijke verandering is vaak het creëren van draagvlak. Door zijn manier van werken en openheid heeft hij dit bedrijf zover gekregen dat zij zich gingen verheugen op veranderingen.


Ik zal zeker in de toekomst geen moment aarzelen Alfred te vragen veranderingsprocessen te begeleiden, want er zijn, in mijn beleving, weinig beteren.

 

Alfred Jansen Resultancy BV

Anjerhof 66
1431 RG Aalsmeer
T. +31 (0) 6 20727725
Stuur ons een E-mail


Download onze vCard Download ons visitekaartje


View Alfred Jansen's profile on LinkedInVrijblijvend adviesgesprek met impact! Maak nu de afspraak

valid css! valid xhtml 1.0 strict www.aalsmeer.nu