Bewustwording
+
Beslissing
+
Beweging
=
Businessresultaat!

Alfred Jansen Resultancy BV

Excellent (team)performance and business results

Team performance and results: Testimonial 3


Hoe een salesteam door (externe)focus en bewustwording 'op scherp gezet' is en hoe deze markt- en relatiegerichtheid nieuwe klanten/relaties oplevert, tijd bespaart en arbeidsvreugde oplevert. 

 

Binnen onze onderneming bestond de sterke behoefte om ons salesteam op scherp te zetten. Enthousiasme, focus en pro-activiteit waren op een laag pitje komen te staan, terwijl juist dit kenmerken zijn van een succesvol team. In Alfred Jansen vonden wij de benodigde helpende hand. Op geheel eigen wijze wist Alfred binnen no-time de vinger op de zere plek te leggen. Belangrijker nog was dat hij onszelf liet inzien waar de verbeterpunten lagen en zo draagvlak creëerde om ook echt gezamenlijk tot veranderingen te komen. Ik herinner me één van de eerste teamsessies, waarin de teamleden werden aangespoord eenieders sterke- en verbeterpunten te benoemen en, voor iedereen zichtbaar, op te schrijven. Voor velen onwennig en confronterend, maar wel een uitgelezen manier om snel de uitgangspunten duidelijk te hebben.

 

Deze resultaatgerichtheid kenmerkt ook de verdere aanpak van Alfred. Evenals ondergetekende gelooft hij niet in de "klassieke" (sales-) trainingen waarin de groep rollenspellen analyseert en braaf meeschrijft met de trainer. De effecten daarvan zijn op langere termijn tenslotte verwaarloosbaar. Alfred werkt vanuit het individu en diens rol in het team en haalt zo het beste in mensen naar boven; dit heeft voor ons daadwerkelijk tot een synergie-effect geleid.

 

Concreet vertaalt dit zich inmiddels in een logischere samenstelling van ons team en een herstructurering van werkzaamheden. De bijbehorende hogere mate van ordergerichtheid levert ons nu ook daadwerkelijk meer nieuwe klanten op.

 

Wat me tijdens de latere gesprekken vooral aansprak was de toewijding en de oprechte persoonlijke interesse van Alfred. Tot op de dag van vandaag is hij beschikbaar bij vragen. Onnavolgbaar blijft zijn enthousiasme om zaken gezamenlijk tot een succes te maken. Prettig hierbij is dat hij niet alleen mij en het team, maar vooral ook ons management zonder omwegen de spiegel voorhoudt.

 

Coaching in het veld leidde tot nieuwe inzichten, die ook direct aan de praktijk getoetst werden. Dit heeft concreet relaties opgeleverd die onze onderneming anders niet gehad zou hebben.

 

Wie een aantal jaren hetzelfde werk doet, kent het gevaar van de "automatische piloot". Door me te dwingen na te denken over mijn activiteiten heeft Alfred bij mij bewustwording gecreëerd over hoe zaken anders en vooral beter kunnen. Nooit beklemmend of betweterig, maar altijd adviserend en gebaseerd op een gedegen ervaring en kennis van zaken met de hoogste kwaliteit ten doel. Mede door het plezierig contact heeft mij dit aangezet tot verandering, wat me inmiddels niet alleen meer orders en arbeidsvreugde oplevert, maar ook nog eens tijd bespaart.

 

Alfred Jansen Resultancy BV

Anjerhof 66
1431 RG Aalsmeer
T. +31 (0) 6 20727725
Stuur ons een E-mail


Download onze vCard Download ons visitekaartje


View Alfred Jansen's profile on LinkedInVrijblijvend adviesgesprek met impact! Maak nu de afspraak

valid css! valid xhtml 1.0 strict www.aalsmeer.nu