Bewustwording
+
Beslissing
+
Beweging
=
Businessresultaat!

Alfred Jansen Resultancy BV

Excellent (team)performance and business results

Leadership - management performance and results: Testimonial 7


Hoe pas ik mijn managementstijl aan zodat dit een positief resultaat geeft voor mij, het team en de organisatie?

 

Ik heb de samenwerking met Alfred Jansen vanaf het eerste contact (telefonisch) als zeer prettig ervaren. Ook tijdens de eerste afspraak, het intakegesprek, wist hij meteen de sfeer te creëren die vertrouwen en daardoor openheid gaf. Ook in de daarop volgende contactmomenten wist hij altijd de juiste toon te zetten, waardoor ikzelf meer open was.


Na een uitgebreid intakegesprek was de volgende stap om door ca. 5 verschillende mensen uit alle lagen van de organisatie een vragenlijst in laten te vullen die op mij betrekking had. Deze lijsten werden hierna samengevoegd, waardoor er een bepaald beeld van mij ontstond. Met de punten die naar voren kwamen, zijn we aan de slag gegaan.

 

Mijn probleem was dat ik te veel verantwoordelijkheid naar me toe trok cq. te weinig delegeerde. Daarnaast hield ik graag de touwtjes in handen. Hierdoor was het rollenpatroon in besprekingen ook verkeerd. Ik stelde vragen, die anderen eigenlijk moesten beantwoorden, maar ik gaf ook meteen zelf het antwoord. Ik wilde anderen meer bewust maken van hun verantwoordelijkheid door het stellen van vragen. Ook was duidelijk dat ik me op sommige vergaderingen beter moest voorbereiden door bijvoorbeeld een actielijst te maken en af te werken. Verder kwam naar voren dat ik sneller knopen moest doorhakken.

 

Ik heb gemerkt dat zodra ik de theorie bewust toepas in gesprekken, er een zogeheten win-win situatie ontstaat. Dit kan dan een positief resultaat hebben voor zowel het team als het bedrijf.

 

Als ik Alfred in een paar woorden moest omschrijven, zou ik zeggen dat hij een sympathieke persoonlijkheid is, iemand met daadkracht, to-the-point, direct en vertrouwd. Zijn beschikbaarheid en bereikbaarheid waren beide prima; ik werd altijd snel teruggebeld. Bovendien werd er door Alfred zo nu en dan gebeld om te informeren hoe het mij ging en waar ik eventueel tegen aanliep.

 

De stijl van aanpak van Alfred was voor mij van grote toegevoegde waarde; ik behaal dan ook betere resultaten in relatie tot mijn leerpunten en ik sta nu ook veel sterker bijvoorbeeld in onderhandelingen met verschillende partijen/mensen.  

 

Alfred Jansen Resultancy BV

Anjerhof 66
1431 RG Aalsmeer
T. +31 (0) 6 20727725
Stuur ons een E-mail


Download onze vCard Download ons visitekaartje


View Alfred Jansen's profile on LinkedInVrijblijvend adviesgesprek met impact! Maak nu de afspraak

valid css! valid xhtml 1.0 strict www.aalsmeer.nu